Hagelschade

In Nederland komen hagelbuien steeds frequenter voor. Helaas kunnen hagelstenen flinke schade toebrengen aan uw auto. Het team van ASN Autoschade Upper kan hagelschade vakkundig herstellen. Kleine deukjes worden verwijderd door de auto uit te deuken. Bij forse deuken is de kans groot dat ook de lak is aangetast. Om dit herstellen, zal uw auto naast het uitdeuken ook opnieuw gespoten moeten worden. Let op wacht niet te lang met het herstellen van hagelschade. Op de beschadigde plekken kan zich roest voordoen. Roest heeft een negatief effect op het plaatwerk en kan verdere schade aanrichten.

Schade melden

Veelgestelde vragen over Hagelschade

Met hagelschade worden kleine deukjes in het plaatwerk van uw auto bedoeld. Deze deukjes worden veroorzaakt door een hagelbui.

Controleer eerst of u de auto mag blijven gebruiken. Bij schade aan het dak of de carrosserie is dit geen enkel probleem. Zorg dat u foto’s van de schade maakt zodat u bewijs heeft voor uw verzekeraar.  Meld vervolgens de hagelschade bij uw verzekerings- of leasemaatschappij.  

Hierna kunt u de schade melden bij ASN Autoschade Munsterhuis Enschede. Kom gerust langs of neem vooraf even contact met ons op. 

In veel gevallen kan hagelschade worden hersteld door uw auto uit te deuken. Mocht er sprake zijn van zeer ernstige hagelschade, dan kan het voorkomen dat ook de lak beschadigd is. Om dit volledig te herstellen, moet de auto worden gespoten.

Het effectiefst is om uw auto overdekt te stallen. Andere manieren zijn door een beschermhoes aan te schaffen of door een zeil te spannen tussen de dakdragers van uw auto.